Vliegende wekker
Voor de jongere onder ons. Te laat gaan slapen? Is het gamen toch door gegaan tot diep in de nacht? Vlogs en clips gekeken op YouTube waardoor je eigenlijk veel te laat in bed bent gaan liggen? Dan is opstaan in de morgen een probleem. Maar hiervoor is nu een leuke oplossing; de vliegende wekker.
Voor iedereen
Niet alleen bij jongeren is ‘s ochtends uit bed komen een probleem. Te veel mensen hebben de neiging om te snoozen en zichzelf nog een keer om te draaien. Terwijl er zoveel bevindingen zijn van deskundigen dat het eigenlijk niet goed is. Eigenlijk is zodra de wekker gaat uit bed gaan het beste en gezondste. En daar zijn hele studies over. Maar het weten is niet alleen nuttig; je moet het ook nog doen. En daarvoor is een nieuwe vinding; de vliegende wekker. Zodra de wekker afgaat, vliegt er een balletje omhoog, dat balletje moet je vangen en terug op de wekker plaatsen. Je kan de wekker niet anders uitschakelen als door uit bed te komen door op te staan.
Flinke aanloop voor de ontwikkeling
De wekker heeft een flinke geschiedenis. De tijd dat de mensen gewekt werden door het kraaien van de haan ligt ver achter ons. Ingenieus waren de mechanische wekkers. Aan de achterzijde twee sleutels waarmee je het op kon winden; één voor het uurwerk, één voor de wekker zelf. Bovenop twee bellen als de wekker afging ging er een hamertje heen en weer op de bellen. En als je het bellen af wilde zetten, zette je een haakje om die het hamertje blokkeerde. Later kamen de elektrische wekkertjes die op de minuut nauwkeurig te zetten waren en weer later de klokradio. Zelden stond iemand op als de radio begon te spelen, je kon het zo schakelen dat er een irritante piep klonk, dus de mensen waren eigenlijk terug bij de elektrische wekker. Maar bij alle wekkers die de geschiedenis kent had niet één de oplossing voor mensen die moeilijk uit bed kunnen komen. En die vinding is er nu wel. Er zijn nu geen redenen meer om de dag te verslapen, al ligt je bed nog zo lekker.